Stranice

24. 1. 2013.

Kako se rađaju reklame? 2 – Iza kamere (VIDEO)


U prethodnom tekstu u kome sam vam predstavio ceo proces koji opisuje kako se rađaju reklame spomenuo sam i samo snimanje reklama.

Materijali sa snimanja reklama znaju biti dosta zanimljivi, pa su ljudi iz marketinga smislili i novi vid promocije. Da! Ideja nikad dosta.

Pojavom Interneta i tehnologije koja je omogućila da se i klipovi ''meću'' na globalnu mrežu, otvorila su se vrata za stavljanje materijala sa snimanja npr. na YouTube - u. Tako ljubitelji određenog brenda mogu ispratiti reklame u nastanku, ali su mislili i na nas – ljubitelje samih reklama.

Ovo je kompanijama, ali i agencijama koje sa bave advertising-om pružilo novi vid širenja informacija putem deljenja sadržaja preko socijalnih mreža.  Za tu pojavu je krivac upravo viralni marketing, o kom možete više pročitati na blogovima Istoka Pavlovića, Dragana Varagića i mnogim drugim.

U skladu sa prethodnim tekstom naišao sam na nekoliko primera u kojima možete videti kako su snimane neke od reklama i koliko se truda u njih uložilo (da ne kažem para). 
Ovi snimci (ostaci materijala) postali su zapravo reklame same za sebe.

1. Castrol Oil reklama - Cristiano Ronaldo -THE MAKING OF


2. Chrome Features reklama - THE MAKING OF

3. Old Spice reklama -  THE MAKING OF

4. T-Mobile Dance reklama - THE MAKING OF

5. Sony Bravia reklama - THE MAKING OF

6. Pan Lager pivo reklama - THE MAKING OF

Ima još na desetine ovakvih, možda još zanimljivijih klipova na netu, ali nadam se da vam je sada još malo jasnije kako se rađaju reklame.

Pozdrav i do čitanja,
Damijan







2leep.com

Нема коментара:

Постави коментар